2018-01-FLORBAL-Gothia cup

Název

2018-01-FLORBAL-Gothia cup

Popis

Gepardí expedice úspěšně dorazila do švédského Goteborku. Cesta byla v pohodě, ani trajekty moc nehoupaly.
Po ubytování a prohlídce okolí jsme vyrazili na halu na večerní přátelský zápas se Snipers Bratislava. Na klucích bylo vidět, že jsou z cesty ještě unavení a postrádali jsme více důrazu i rychlosti, přesto jsme byli ostříleným východným sousedům důstojným,ne-li lepším soupeřem. I přes těsnou prohru 3:4 jdeme do zítřejšího ostrého zápasu s optimismem.
Ve čtvrtek začal pro Gepardy turnaj Gothia naosto. V prvním zápase jsme narazili na domácí IBF Goteborg. Už při rozcvičce bylo vidět, že soupeř je velmi vyspělý herně i fyzicky. Kluci bojovali, ale Goteborg byl lepší. Nakonec zápas skončil 0:6. Po výborném obědě jsme si řekli pár věcí ke hře a vyrazili na druhý zápas do Prioritet Serneke Arény. Zážitkem pro kluky bylo jen vidět halu,ve které jsou dvě sportovní haly na florbal, fotbalové hřiště (ne zmenšené, ale ve skutečné velikosti) a dole velká běžkařská dráha. A navíc nám tato nádherná hala přinesla i štěstí. Švédský Warberg IBF jsme po hatricích Kuby Hladkého a Tadeáše Mutiny udolali 6:3 a slavili na Gothii první výhru. Den jsme potom zakončili bonbónkem v podobě návštěvy zápasu švédské superligy Pixbo- Helsinbor. Kluci viděli, jak to vypadá, když celá zaplněná hala žije florbalem a hráči opravdu umí hrát. Vše pak zakončila společná fotka s českými reprezentanty Danielem Šebkem a Patrikem Suchánkem. Po dobrodružné cestě zpět (mírné zmatky při přestupu) už všichni dávno pokojně spí (dokázali usnout před Lumírem :-) ).
V pátek jsme měli oddechové dopoledne, tak část vyrazila do místního zoo-musea universum a část na nákupy do města. Odpoledne jsme hráli s dalším švédským týmem Gardarike. Soupeř byl opravdu o hodně lepší, ale kluci předvedli neuvěřitelnou zónovou obranu, makali a byl to jejich nejlepší výkon na turnaji. Švédský tým velmi potrápili a nakonec jsme prohráli 3:5. Večer jsme pak hráli o postup z třetího místa s Husquarnou. Zápas byl nervózní, dvakrát jsme dotahovali,ale nakonec i díky chycenému nájezdu v poslendí minutě jsme slavili vítězství 3:2 a dobré nasazení do B-play off.
V sobotu probíhali v Goteborgu vyřazovací boje. Díky nasazení do tabulky B play off jsme si mohli v klidu pospat, protože jsme se vyhnuli předkolu, a až ve 12 hodin nás čekal ve druhém kole švédský Malmhaug. Od začátku zápasu kluci nic nepodcenili a soupeře přehrávali. Přesto jsme se docela trápili a poločas skončil 2:0. Ve druhé půlce se Gepardi více osmělili, zrychlili a zpřesnili jsme kombinace a odcházeli s jasným výsledkem 7:1. Odpolední osmifinále s švédským Svenljungem už bylo o něčem jiném. Opět jsme se střetli s týmem, který nás jasně fyzicky převyšoval, navíc to věděl a hodně využíval sílu a tvrdou střelu z dálky. Nicméně Gepardi se nevzdali. Naše vedení 2:0 ještě soupeř otočil na 2:3, my jsme vyrovnali a opět odskočili na 4:3, Svenljungen vyrovnal, ovšem minutu před koncem se dopustil faulu v brankovišti, nařízený nájezd Vojta Potáček proměnil a konec zápasu jsme si už pohlídali. Mohli jsme tak slavit nečekaný postup do čtvrtfinále. To bylo na programu ještě v sobotu v 9 hodin večer, takže jsme nelenili a pro kluky vyjednali autobus, který nás zavezl na zápas přímo od školy. Čekal nás Tunet IBK, podle informací nejlepší norský mládežnický klub. Ale ani toho jsme se nezalekli. Trochu se opakovala historie minulého kola. Odskočili jsme do vedení 2:0, ovšem Norové otočili na 2:3. Přišlo naše vyrovnání, ale pět minut před koncem jsme ale tentokrát dostali gól na 3.4. Nevzdali jsme se a 1,5 minuty před koncem se nám naskytla velká šance- opět faul v jasné gólové šanci po průniku Tadeáše a nájezd. Tentokrát se od nás bohužel štěstí odklonilo a brankář Tunetu Vojtu vychytal. Ani v následující posílené přesilovce jsme už vyrovnat nedokázali, takže jsme nakonec skončili ve čtvrtfinále po prohře 3:4. Po zápase to samozřejmě hodně bolelo, medaile byla nečekaně blízko. Nicméně hovořím za všechny dospělé,kteří tu s klukama byli - Smekáme před tím, co tu dokázali. Jsou super parta,která nezkazila žádnou srandu a ze Švédska si užili každou minutu. Fungovali jako tým a herně se zcela vyrovnali všem "profesionálním" týmům, mnohem zkušenějším a mnohdy fyzicky vyspělejším, Na live videu jste mohli vidět, že jsme předváděli krásnou hru a kluci dělali čest všem Gepardů, Brnu i České republice. Nyní už samozřejmě všichni spí a těšíme se na zítřek, kdy se sbalíme, podíváme se ještě na nějaké zápasy, nakoupíme a se spoustou zážitků se vypravíme na cestu zpět do Brna.

Období

Statistiky

  • 373 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2018-01-FLORBAL-Gothia cup
Komentáře Přidat